מאמר: המרת MIDI ל-Audio ב-Cubase - רציונאל וטכניקות שונות ב-Cubase
המרת MIDI ל-Audio
כל מוזיקאי שעובד עם MIDI מכיר את היתרונות הרבים שהוא מציע - גמישות, יכולת עריכה קלה, יכולת לכתוב תפקידים מוזיקליים מורכבים, מבחר אין סופי של סאונדים ואפשרויות וכו'. עם זאת, מדי פעם עולה הצורך להמיר את ה-MIDI לקבצי שמע (Audio).
מתי ולמה כדאי לנו להמיר MIDI ל-Audio?
מהם המצבים והיתרונות השונים בהמרה כזו?
מהן הדרכים והאפשרויות הטכניות העומדות בפנינו לביצוע ההמרה?
נתחיל בסקירה קצרה שתציין מספר תרחישים נפוצים בהם המרה ל-Audio יכולה להועיל, ולאחר מכן נפרט את האופציות העיקריות לביצוע ההמרה עצמה ב-Cubase.
הנה מצבים שבהם שווה לשקול להמיר את ה-MIDI שלנו ל-Audio:
שחרור משאבי מחשב
כאשר קשה למחשב לעמוד בנטל ונרצה להקל על צריכת משאבי המערכת, המרת ה-MIDI ל-Audio יכולה לעזור. לכל סוג של כלי וירטואלי יש ניצולת משאבים מסויימת שניתן לחלק אותה בגסות כך:
כלים אלגוריתמיים, צורכים CPU. לדוגמא: MassiveX, Vital וכו'.
כלים דגומים, מעמיסים על הדיסק וצורכים RAM. לדוגמא: Kontakt, Opus, Engine וכו'.
כלים היברידיים, צורכים CPU, RAM ומעמיסים על הדיסק. לדוגמא: Omnisphere, Halion וכו'.
המרת MIDI ל-Audio תפתור את המחשב מרב העומסים הנ"ל ותרכז אותם סביב שימוש מינימלי ב-RAM וב-Audio Streaming (קריאת קבצי ה-Audio מהדיסק הקשיח).
ניוד פרויקטים
אנחנו עלולים למצוא את עצמנו במצב שבו נרצה לנייד פרויקט מסוים בין מחשבים שונים. סביר להניח שבשני המחשבים לא מותקנים אותם הפלאגינים, מה שעלול לגרום לערוצים מסוימים לא לנגן בכלל עקב מחסור בכלים וירטואליים מסויימים, או להישמע אחרת עקב מחסור באפקטים וירטואליים מסוימים. המרת ערוצי ה-MIDI ל-Audio תוודא שהפרויקט יוכל להישמע בכל מחשב בדיוק כפי שהתכוונו.
צמצום זמן טעינה
לפרויקטים גדולים, במיוחד כאלה שעושים שימוש בכלים דגומים (Sampled Instruments), יש זמן טעינה ארוך יחסית ואף זמן שמירה ארוך (Save). המרת תפקידי ה-MIDI ל-Audio תצמצם משמעותית את זמן הטעינה והשמירה של הפרויקט.
פחות זמן טעינה = יותר זמן יצירה = Better Workflow.
Sample Editing
עבודה עם MIDI מאפשרת לנו עריכות ברמת התווים עצמם, אך לא ברמת גל הקול. עבודה עם Audio פותחת לנו דלת למגוון אפשרויות חדשות שזמינות לנו רק כאשר אנחנו עובדים עם ה-Audio עצמו, כגון: חיתוך מקטע ספציפי והפיכה ב-Reverse, או מתיחת זמן למקטע מסוים וכו'. פיסול ועיצוב סאונד ברמת ה-Sample אפשרי רק כאשר חומר הגלם הממשי (ה-Audio עצמו) נמצא בידיים שלנו.
קידום התהליך היצירתי
עבודה עם כלים וירטואלים יכולה לגרום לתחושת אובדן כיוון מכיוון שכמות האפשרויות שהם מציעים היא אינסופית. במצב כזה, קשה מאוד לקבל החלטות ולהתקדם בתהליך היצירתי בלי לחוש ב-FOMO שמכרסם בנו. כשנרצה לקדם את הפרויקט לקו הגמר, המרה ל-Audio תצמצם את האפשרויות האלה מעצם העובדה שהסכמנו להתחייב לסאונד מהכלי הוירטואלי. מתישהו חייבים לעצור את החיפוש המתיש אחר הסאונד המושלם (Decision Fatigue) ולנוע קדימה. המרת הכלי הוירטואלי מ-MIDI ל-Audio תעזור לנו לעבור את המשוכה הזאת.
ייצוא סופי של הפרויקט
כאשר סיימנו את תהליך ההפקה ונרצה לחלוק את התוצר עם העולם (לא רק עם אנשים שעובדים עם Cubase) נדרש להמיר את כל הפרויקט (כולל ה-MIDI) לקובץ אחד סופי כגון WAV, FLAC או MP3, בהתאם לפורמט שנדרש לספק/הדרישות של הפלטפורמה.
שיטות להמרת MIDI ל-Audio ב-Cubase
עכשיו כשהבנו את התרחישים השונים שבהם נרצה לבצע את ההמרה הזאת, הנה השיטות השונות לעשות זאת ב-Cubase. לכל שיטה יתרונות וחסרונות מסוימים ולכן חשוב להתאים את הפתרון לסיטואציה שבה אנו נמצאים.
Freeze
פונקציה שהופכת את ה-MIDI ל-Audio באופן זמני והפיך ובכך עוזרת להקל על צריכת משאבי המחשב. שימושי כשנרצה לצמצם צריכת משאבים, לקצר זמני טעינה, או לנייד פרויקט למחשב אחר.
כפתור ה-Freeze נמצא ב-Inspector של הערוץ
ה-Freeze תקף לערוצי Instrument, Sampler ו-Audio
ה-Freeze מתבצע ברמת הערוץ כולו
לא ניתן לערוך את ה-MIDI כאשר הערוץ נמצא ב-Freeze
בכל רגע נתון, ניתן לעשות Unfreeze ולהחזיר את הכל לקדמותו
אם נבצע Unfreeze במחשב שבו לא מותקנים הפלאגינים שאיתם יצרנו את הערוץ, הערוץ לא יוכל לנגן ונשאר בלי סאונד
Render in Place
פונקציה שהופכת את ה-MIDI ל-Audio (או Audio ל-Audio) ומייבאת אותו מיידית אל ערוץ Audio חדש בפרויקט. שימושי במיוחד כשנרצה לבצע Sample Editing או להקל על צריכת משאבי המערכת.
תפריט ה-Render Settings נמצא ב-Edit > Render > Render Settings
פעולת הרינדור (Render) יכולה להתבצע ברמת ה-Part, הערוץ כולו, או אוסף של כמה Parts לצורך סיכום נקודתי לאחד
ה-Render תקף לערוצי MIDI, Instrument, Audio ו-Sampler
Export
פונקציה זו יכולה לייצא את ה-Audio לפורמטים רבים ושונים (WAV, MP3, Flac, Ogg וכו'). בד'כ משתמשים בה כשנרצה לייצא את כל היצירה לתוצר סופי.
תפריט ה-Export נמצא ב-File > Export > Audio Mixdown
ה-Export תקף לכל סוגי הערוצים בפרויקט
ניתן לייצא ע'פ הטווח של ה-Locators או ה-Cycle Markers
ניתן לייצא סיכום של כמה ערוצים שונים ל-Mixdown אחד, או לייצא ערוצים החוצה בנפרד (Single/Multiple)
Comments